gallery/oude foto affiche
gallery/untitled 2

Wij zijn twee echtparen uit muzikale families. Door de jarenlange vriendschap zowel muzikaal als privé , hebben wij  in 2016 besloten het bestuur van de vzw. het Merksems Muziektheater "Daphne" over te nemen. Wij hebben ons dan ook meer gespecialiseerd in semi-live optredens. We moeten regelmatig zelf een traantje wegpinken tijdens verschillende muzikale namiddagen  in WZC's en Dienstencentra, het gevoel dat deze mensen een artiest kunnen geven is zo hartverwarmend. Maar.... dat houdt ons niet tegen om tijdens de zomermaanden alles over een andere boeg te gooien en ambiance en dans avonden te verzorgen op verschillende Campings, en voor verschillende gelegenheiden.

Geluid - Techniek : Frans

gallery/_files-200000002-7ef4e7ff37-700-Schat_bewerkt

Hij kreeg een duwtje in de rug van zijn vader die kort na de oorlog in een cinema in Hoogstraten, film operateur en muziekverzorger was. Bij de Fanfare Sint Cecilia speelde hij bugel, en nadien ook een beetje elektrische gitaar van een vriend, maar dit was toch niet de roeping voor onze handige Harry, dus werd hij PA en zanger bij The Family Stars en later volgde hij zijn vrouwtje naar  Muziektheater "Daphne", om met zijn performance van Louis Armstrong menig toeschouwer te verrassen. Toch trok het mengpaneel en belichting zijn aandacht en werd hij PA  van de vroegere live Coverband MMixeD , en nog steeds de controle heeft over de sound van MMixeD Family. 

Zang - Muzikant : Johan

Als piepjong gitaristje en zanger trad hij in de voetsporen van zijn vader, oprichter van vzw. het Merksems Muziektheater "Daphne" en behaalde zijn diploma aan de muziekacademie, maar door zijn voorliefde voor Jazz ging hij al snel naar de Jazzschool van Freddy Sunder. Met een klassieke basis speelde hij als bassist/zanger  samen met verschillende BV's o.a. Jean Blaute en Soul Sister, en ook vele minder gekende bands. Met zijn warme (Neil Diamond) stem doet hij vele harten sneller slaan. Hij ondersteunde als Free Lancer de bands : Wendy and Friends, Blusher than Red, Just Born, en MMixeD Family. Ook werkt hij met zijn muzikale kennis onze eigen arrangementen uit zowel voor zang, accordeon, keyboard, bas en akoestische gitaar. 

gallery/_files-200000045-c8637c9650-450-IMG_4093

Zang - Presentatie : Lin

gallery/close up- dokske

Zij begon als jong meisje in de groep van haar vader "The Family Stars". Als teenager volgde ze een zangopleiding in de muziekschool te Merksem o.l.v. Mr. Hofkens. Als Freelance zangeres zette voet aan wal in den "Biljard Palace", onder de vleugels van Staf Permentier en ging voluit voor sketches en zang. Zij deelde podia met bekende en minder bekende namen in het Antwerpse o.a. Luc Arno, en muzikanten zoals Tony Decora, Jules Smiling. Ook voor Afrit 9 waren ze niet onbekend. Later vervoegde zij  het Merksems Muziektheater "Daphne" waar ze jarenlang alle genres bezong, van een Wiener operette, tot een Edith Piaf. Later stond ze als één van de leading ladies bij de coverband "MMixeD" waar ze zich vooral kon uitleven op de stevige tonen van haar idolen Tina Turner en later Natalia, maar nog steeds kan ze de gevoelige snaar raken met  liedjes o.a. van Ann Christy.  

Zang-Accordeoniste : Kris

gallery/rep 2019

Zij kreeg de muziekmicrobe te pakken van haar vader welke haar al jong naar de muziekschool stuurde te Schoten en nadien in Merksem daar leerde ze verschillende instrumenten bespelen, waaronder piano, en accordeon. In haar jonge jaren zong ze in een duo terwijl ze zichzelf belegeide op de accordeon. Tijdens een show van het Merksems Muziektheater "Daphne" leerde ze de man van haar leven kennen alsook de andere leden van "MMixeD Family". Met haar heldere stem beklimt ze verschillende toonladders, van uptempo country naar sentimentele liedjes. Na al die jaren leert ze nog steeds bij en kan in sneltempo moeilijke accordeonnummers schrijven en spelen.